Η δραματοθεραπεία είναι μια βιωματική μέθοδος ψυχοθεραπείας που παρέχει το πλαίσιο στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν με δημιουργικό τρόπο στη δική τους αλήθεια. Να διερευνήσουν πτυχές της ζωής και του εσωτερικού τους κόσμου, του κόσμου γύρω τους, του τρόπου που επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με άλλους και των ρόλων που υιοθετούν στη ζωή τους. Η δραματοθεραπεία έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει σε τρία επίπεδα: στο δημιουργικό - εκφραστικό, με στόχο την κινητοποίηση, την ανάπτυξη και την έκφραση της δημιουργικότητας, στο γνωστικό – συμπεριφορικό, με έμφαση στην εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων και στο ψυχοθεραπευτικό επίπεδο.
Μια ομάδα δραματοθεραπείας χωρίζεται στα εξής μέρη: Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν αυτά που τους απασχολούν, μέσα από τα οποία θα προκύψει η 2η και κύρια φάση της ομάδας. Σε αυτήν υπάρχει συνήθως ένα σωματικό ζέσταμα και αργότερα επεξεργαζόμαστε το προς διερεύνηση θέμα, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές όπως το θέατρο, την αφήγηση, τη γραφή, το χορό και την κίνηση, τη ζωγραφική, τη μουσική, το παιχνίδι και άλλα. Στην 3η και τελευταία φάση, η ομάδα ξαναγυρίζει στον αρχικό κύκλο ώστε να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα που έχουν διακινηθεί και οτιδήποτε άλλο έχει προκύψει κατά τη διάρκεια της ομάδας.
Η ένταξη σε μια ομάδα δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη εμπειρία σε κάποιο από τα παραπάνω εκφραστικά είδη.
Λειτουργεί σταθερή ομάδα δραματοθεραπείας με τον Ψυχίατρο – Δραματοθεραπευτή, Λάμπρο Γιώτη στην Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός», κάθε δεύτερο Σάββατο και ώρες 5μμ - 8μμ. Η ομάδα αυτή είναι ανοιχτού τέλους, με σταθερά μέλη (5-12) και δέχεται καινούργια μέλη μετά από επικοινωνία με τους συντονιστές της.